Konferens
Nyhet

Trygg inskolning - Kvällsföreläsning

Kvällsföreläsning: Trygg inskolning i förskolan

Inskolningen lägger grunden för att varje barn ska få en trygg, rolig och lärorik förskoletid. Alla delar; planeringen, genomförandet och efterarbetet är lika viktiga för att inskolningen ska bli en så bra start som möjligt på barns livslånga lärande. 

Under denna kvällsföreläsning beskriver föreläsarna hur du som pedagog gör i praktiken. De lyfter fram vanliga utmaningar och ger tips och nya infallsvinklar på hur du kan ta dig an dem och arbeta vidare så att inskolningen blir en början på en lång och trygg relation till barn och vårdnadshavare.

Ur innehållet:

  • Ni får kunskap om hur ni kan göra så både barn och föräldrar kan bli trygga. Hur kan ett gott samarbete se ut. 
  • Ni får tips på hur ni skapar en framgångsrik inskolning. Precis som all annan verksamhet i förskolan ska inskolningen vara planerad och förberedd. Hur kan ni organisera och vilket förhållningssätt är att föredra både före, under och efter.
  • Hur vi förbereder de befintliga barnen i barngruppen före och under inskolningsperioder. 
  • Övergångar mellan avdelningar kräver också en form av inskolning. Hur kan vi göra det för att det ska kännas tryggt för både barn och föräldrar.

Syftet med föreläsning är ökad förståelse kring uppdraget med inskolningar och vänder sig till dig som är yrkesverksam inom förskola eller pedagogisk omsorg.

Frågor?
Kontakta Barbro Lundborg: anmalan@gothiafortbildning.se / 08-4622670.

Varmt välkommen!


 

 

Betalningen sker mot faktura efter kursen.

Anmälan är bindande men ej personlig. Vid avbokning senast 30 dagar före kursen debiteras 500 kronor. Därefter fullt pris.

Gothia Fortbildning förbehåller sig rätten att ställa in evenemanget vid för få anmälningar, dock senast 30 dagar innan.


 

FAKTA

Datum: 9 maj
Tid: 17.30-20.00 inkl. fikapaus
Plats: Piperska muren, Scheelegatan 14, Stockholm
Pris: 890 kr per person exkl. moms.

Kvällens föreläsare är Camilla Lindgren och Tuula Torro.

Camilla Lindgren och Tuula Torro är båda leg. förskollärare och författare. De driver förskolan Bränningevägen i Årsta och föreläser bland annat kring barns trygghet och lärande i förskolan.

 
Datum:
9 maj
Tid: 17.30-20.00 inkl. fikapaus
Plats: 
Pris:
890 kr per person exkl. moms.


 

Litteratur

Läs mer här.