Webbinarium: Lektionsdesign och differentierad undervisning

Om distansundervisning med Helena Wallberg

Webbinarium med Helena Wallberg om distansundervisning

Lektionsdesign och differentierad undervisning – så får du med dig alla elever vid distansundervisning

När allt fler elever nu börjar jobba på distans finns en överhängande risk att man tappar gemenskapsaspekten. Vi vet att enskilt arbete är en rejäl riskfaktor som kan förstärkas på distans. Så hur kan vi förebygga det?

Det här webbinariet ger dig konkreta verktyg för att bedriva undervisning på distans så att den fungerar för alla elever och hjälpa dig att förebygga de skolsvårigheter som gärna uppstår i en virtuell lärmiljö, när undervisningen sker långt borta från klassrummet. 

Tillsammans med specialpedagogen Helena Wallberg får du en genomgång av lektionsdesign och kunskap om hur du kan utveckla strukturer för att utforma en differentierad distansundervisning.

Skapa en lektion som fungerar på distans
Webbinariet går igenom hur du skapar lektion som fungerar på distans och vikten av att skapa en digital gemenskap med eleverna. Du får tillgång till materialet som används under webbinariet och kan sedan fortsätta använda det efteråt, enskilt eller tillsammans i ett kollegium.


Röster från deltagare

»Konkreta tips i väldigt tilltalande format.«
»Helena var inspirerande och "lugn" – bra i dessa lite galna tider!«
»Föreläsaren var oerhört proffsig.«
»Jag tar med mig vikten av stödstruktur, tankemallar och att öka arbetet i basgrupper.«
»Jättebra och givande eftermiddag:-)«


Webbinariet innehåller

  • Korta föreläsningar med Helena Wallberg om lektionsdesign som varvas med reflektionsuppgifter i mindre grupper. Reflektionerna följs upp i helgrupp för att möta frågor och funderingar. 
  • Tillsammans designar ni ett lektionsupplägg som fungerar vid distansundervisning. 
  • Material från webbinariet för ditt fortsatta arbete. Materialet innehåller fakta från föreläsningen och diskussionsfrågor för ett kollegialt lärande och workshop på egen hand, när det passar er bäst.
  • Möjlighet att ställa frågor även efter webbinariet via skolutveckling@gothiafortbildning.se.
  • Tips på användbara digitala verktyg.

Praktisk information

Du får materialet Lektionsdesign och differentierad undervisning – så får du med dig alla elever vid distansundervisning via mejl. Det är en fördel om du har läst igenom det innan webbinariet.

Webbinariet äger rum i det digitala verktyget Zoom. Du får en länk mejlad till dig som du klickar in på när det är dags för webbinariet. Under webbinariet varvas korta föreläsningar med gruppdiskussioner, där du tillsammans med andra deltagare placeras i så kallade ”breakout rooms” för femminutersdiskussioner. 
När ni är i era breakout rooms kommer ni få frågor som ska besvaras i en chat. Tänk på att besvara frågorna kontinuerligt, ni ska alltså inte vänta tills tiden är slut. Viktigt är också att chatten är inställd på ”Everyone”.

Välkommen med din anmälan!

FAKTA

Längd: 90 minuter.

Vill du boka ett kurstillfälle för din skola eller kollegium?
Kontakta Binjamin Bektasevic för mer information:
070-193 75 16
binjamin.bektasevic@gothiafortbildning.se

Anmälan är bindande.


Var med i dialogen:
#distansundervisningWallberg


Mer med Helena Wallberg

Helena Wallberg är gymnasielärare i engelska och franska, fil. mag. i specialpedagogik och författare. Hon är även skribent för Grundskoletidningens systertidning Pedagogisk Snabbguide som ger kunskap, praktiska råd, reflektionsfrågor och konkreta övningar kring ett tema. Hon är även kursledare för ett flertal webbkurser