att undervisa vuxna

Kostnadsfritt webbinarium med Annsofie Engborg

Hur undervisar du vuxna på ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt?


Kostnadsfritt webbinarium med Annsofie Engborg 
1 december kl.16.00–16.30


Studieovana vuxna har svårt att ta till sig kunskapen inom vuxenutbildningen. Och det är skolspråket som ställer till det. 

Många som studerar inom vuxenutbildningen och folkbildningen har inte studerat på många år. 96 procent av eleverna inom grundläggande kommunal utbildning har utländsk bakgrund och elva procent av samtliga elever på grundläggande nivå blir inte godkända enligt Skolverkets statistik.

Så hur ska du göra för att skapa rätt förutsättningar för dina elever? Hur ska de kunna ta till sig kunskapen?

Den 1 december bjuder vi in till ett kostnadsfritt webbinarium där Annsofie Engborg, lärarfortbildare, tidigare vuxenlärare och även författare till boken Att undervisa vuxna, berättar om hur ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt kan överbrygga språkklyftan.

Moderator är läraren Anna Sterlinger Ahlring.

Lär dig hur du kan lägga upp din undervisning på ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt:

  • Exempel på metoder och modeller för lärande
  • Hur du kan modellera förmågor i olika ämnen
  • Hur du och dina kollegor kan ta detta vidare i ett kollegialt lärande.

Anmäl dig till det kostnadsfria webbinariet

Mejla ditt namn, befattning, skola, telefonnummer och e-postadress till anmalan@gothiafortbildning.se. Dagen innan får du en länk till webbinariet.

Föreläsare

Annsofie Engborg är lärarfortbildare, tidigare vuxenlärare och även författare till boken Att undervisa vuxna – språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt samt Digital kompetens för sfi-lärare.

Engborg och Ahlring - författare och föreläsare på Gothia Fortbildning

Moderator

Anna Sterlinger Ahlring är lärare och driver tillsammans med Philip Hjalmarsson podden Anna och Philips Lärarpodcast som 2017 fick priset Årets insats inom offentlig sektor. Hon har även skrivit boken Att äga klassrummet – 10 perspektiv på ledarskap för lärare tillsammans med Karin Boberg.