Intervju med tandsköterskestudenten Reisa, Campus Uddevalla 

Reisa har precis börjat sin andra termin på tandsköterskeutbildningen i Uddevalla. Vi ställde några frågor till henne om hennes första termin. 

Första terminen på tandsköterskeutbildningen är klar, hur känns det?
– Det känns bra, jag känner att jag har hamnat rätt! Jag hade under terminen en två veckors-praktik, vilket jag tycker är jättebra. Man får en inblick i hur det faktiskt är och man inser då snabbt ifall det är något man vill jobba med eller inte. Nu ser jag fram emot hösten då vi kommer att ha ännu mer praktik.

Om du ska sammanfatta första terminen i tre ord, vilka skulle det vara? 
– Intensivt, lärorikt och framförallt roligt!

Vad har varit mest utmanande?
– Det mest utmanande var min första tenta av flera anledningar; både jag och många av mina kursare upplevde att den var för omfattande. Vi läste tandanatomi och kroppens anatomi och det blev för mycket. Jag önskar att den skulle varit uppdelad istället. Men jag klarade den :)  

Vilken kursbok har du haft mest nytta av? 
Hälsofrämjande tandvård som är skriven av Karin Sjögren har jag haft mest nytta av eftersom man lärde sig om hur patienter upplever tandvården (tandskräck), hur man ska ha en dialog med patienter kring deras munhälsa och att det ibland råder kunskapsbrist kring hälsofrämjande kommunikation i tandvården. Den bok jag använt mig mest av är Karies-boken som Bengt Olof Hansson och Dan Ericson skrivit.

Hur ser du på tandsköterskans roll? 
– Jag tycker att tandsköterskan har en viktig roll och att rollen kommer ses som mer och mer betydelsefull. Förr i tiden tror jag att man såg tandsköterskan som en assistent, men nu har jag fått intrycket av att man kan ta för sig mer och kanske också ha egna patienter. Jag skulle absolut vilja ha mer ansvar i framtiden.


Tips för dig i tandvården:

Tandsköterskestudenten Reisa, Campus Uddevalla

Reisa har precis börjat sin andra termin på tandsköterskeutbildningen i Uddevalla.


Kuvert - symbol för Gothia Fortbildnings nyhetsbrevTIPS! Prenumera på vårt nyhetsbrev: lästips, nyheter och erbjudanden.