årets förskolekraft 2021

I samarbete med Förskoletidningen

Vi vill lyfta de goda krafter som finns i förskolans värld och utser därför Årets Förskolekraft – en person som gör det där lilla extra för att inspirera, utmana och utveckla med varje barns bästa i fokus.

Kriterier för nominering

  • Personen har genom sitt engagemang och sin kunskap lyckats inspirera både kollegor och barn. 
  • Personen har bidragit till ökad måluppfyllelse inom ett eller flera områden i förskolans verksamhet. Till exempel genom kreativitet, relationell kompetens, ämneskunskap, ledaregenskaper, kommunikationsförmåga. 
  • Personen har pedagogisk utbildning – leg. förskollärare, barnskötare eller rektor. 

Priset instiftades av Förskoletidningen 2020 och delas ut årligen på Förskoledagarna.

Nominera – så gör du

För att nominera laddar du ner och fyller i formuläret för nominering. Där beskriver du varför just den här personen är en förskolekraft utöver det vanliga. Mejla formuläret till malin.malmstrom@gothiafortbildning.se senast den 13 december 2020. Vinnaren utses av en jury och presenteras på konferensen Förskoledagarna 2021, torsdag den 11 februari i Stockholm.


Maria Johansson blev Årets Förskolekraft 2020 

– Jag blev otroligt rörd och glad över att någon har tagit sig tid att nominera mig och att juryn anser att det jag gör är värt en utmärkelse. Jag är väldigt stolt, säger Maria.

Maria Johansson - Årets Förskolekraft 2020Juryns motivering
Med ett brinnande och genuint engagemang får Maria både individens och gruppens kunskaper att blomstra. Genom sitt intresse för naturvetenskap och historieberättande skapar hon små och stora mysterier i vardagen. Utifrån barnens intressen och de kompetenser som finns i arbetslaget undervisas barnen på ett kreativt och lekfullt sätt. Till exempel genom avdelningens återkommande tema Dinovember där årets gråaste månad blir till något att se fram emot. "En superpedagog utöver det vanliga."

Stort grattis Maria!

Tips! Läs artikeln om Maria och hennes arbete i Förskoletidningen nr 2 2020:
”Det gäller att fånga de roliga stunderna”

Årets förskolekraft - logga

Instiftat av:

Förskoletidningen - logga

relaterade produkter